Сливенските полицаи отбелязаха тържествено 140 години от създаването на МВР

Със строени полицаи и пожарникари, подредени патрулки и пожарен автомобил, в присъствието на ръководители на няколко институции и митрополит Йоаникий, Областната дирекция на полицията в Сливен отбеляза тържествено днес 140 години от създаването на МВР. Униформени служители на министерството приемаха поздравления по повод празника, който официално се отбелязва утре – 5 юли. Те поднесоха венци на паметника „Хаджи Димитър” в знак на признателност към героите, паднали за свободата на България, и към загиналите служители на МВР, отдали живота си в служба на закона.

Поздрав към тях отправи сливенският митрополит Йоаникий. Той подчерта важността на непосилния труд, който полагат органите на МВР за спазването на реда и дисциплината в родината. „Ако за всеки дом се изисква ред и дисциплина, толкова повече от тях се нуждае обществото ни, за да има успех и разбирателство в него. Празничния ден е поглед с надежда към бъдещето. Вашето служение ще става все по-трудно и непредсказуемо, трудностите и изпитанията идват от всички посоки, но проблемите трябва да се решават и това зависи от вас“, каза той в приветствието си към служителите на ОДМВР Сливен.

„Съвременното общество, на което служим, разчита на нашия  професионализъм, отговорност и адекватни действия. 140 години не са много, за да променят очакванията на хората. Трябва да се стремим да отговорим на тези очакванията, както са го правили полицаите през годините, за да дадем повод за гордост на тези, които идват след нас. Полицейската работа е за тези, които имат сърце за нея, които горят с нея, които са мечтали да служат на закона и тази мечта определя живота им ”. С тези думи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков се обърна към служители и гости по време на тържественото събрание, състояло се в зала „Сливен“.

По време на събранието 206 служители на ОДМВР-Сливен получиха награди от министъра на вътрешните работи Младен Маринов, административния секретар Бойко Славчев, директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, заместник директора комисар Иван Русев,  началниците на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица и началници на отдели в ОДМВР-Сливен.

Старши комисар Димитър Величков беше удостоен с „Почетен знак III-та степен” от министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Същото отличие получава и гл.инспектор Марио Климентов, началник на сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен.

Със заповед на директора на ОДМВР-Сливен „Колективни парични награди” получават 19 служители от Охранителна полиция към РУ-Сливен и служители на Научно-техническата лаборатория при ОДМВР. С „Обявяване на благодарност” и парична награда старши комисар Димитър Величков награждава трима служители на Криминална полиция в Сливен и Котел. Министър Маринов награждава с Грамота началника на сектор „Български документи за самоличност” Красимира Кънева.

169 служители от ОДМВР-Сливен са наградени с „Писмена похвала” за проявен висок професионализъм, инициативност и съществен принос при изпълнение на  служебната дейност от  директор, заместник -директор, началници на районни управление, началници на структурни звена и отдели.

По време на тържественото събрание старши комисар Димитър Величков връчи наградите „Полицай на месеца” и купите и медалите на победителите от спортния турнир по случай 140 години от създаването на МВР. Кметът Стефан Радев връчи наградата „Полицай на 2018 година”.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук