Сливенските седмокласници с най-слаби резултати на матурите

Седмокласниците от Сливенска област са най-ниските резултати в цялата страна от  националното външно оценяване по български език и литература и по математика. Това показват резултатите публикувани на сайта на просветното министерство. Средният брой точки на изпита по математика е 25,29, а по БЕЛ – 40,97.

Средният резултат за 7-и клас е 55,04 точки. 13 ученици са постигнали максимален бал от 100 точки; 15 ученици – 99,5 точки; 34 ученици – 99 точки.

Средният резултат, постигнат от седмокласниците на Националното външно оценяване по математика, е 35,29 точки. Той е съизмерим с резултата, постигнат през миналата година. Максимален резултат от 100 точки имат 262 ученици, а 180 ученици имат 0 точки. Двама ученици имат по 100 точки и на двата изпита от Националното външно оценяване – български език и литература и математика.

По региони най-добре на изпита по български език и литература се представят седмокласниците от София-град, Смолян и Варна, а най-ниски са резултатите в Сливен, Ямбол и Кърджали.

Регионите, в които учениците имат постижения от изпита по математика над средните за страната, са София-град, Варна и Бургас. С най-ниски резултати са седмокласниците от регионите Видин, Разград и Сливен.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук