Сливенският кмет участва в Европейска среща на градовете и регионите

STRAATSBURG - Vlaggen voor het gebouw van het Europese Parlement. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Кметът на Сливен Стефан Радев ще участва в VIII Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Букурещ, която се провежда на 14 и 15 март. Двудневният форум събира около 500 европейски, национални, местни и регионални лидери от всички държави – членки на ЕС. Стефан Радев е член на Комитета на регионите. Срещата е част от събития, съпътстващи румънското председателство на Съвета на Евросъюза.

Събитието се провежда веднъж на две години и е най-мащабната инициатива на Европейския Комитет на регионите. Темите, които се очаква да бъдат обсъдени са свързани със засилване на европейската демокрация, териториално сближаване и обединяване на гражданите на ЕС,  какви уроци научихме от Брекзит, изграждане на ЕС отдолу нагоре с нашите региони и градове, социално сближаване и интеграция в регионите и градовете.

Осмата Европейска среща на върха на регионите и градовете ще се проведе под мотото „(За) Нова Европа“ и ще бъде едно от най-важните събития по време на Румънското европредседателство. Очаква се да бъде приета и декларация за бъдещето на Европа, както и политическо послание към кандидатите, участващи в изборите за Европейски парламент.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук