Сливенският куклен театър с награда от фестивал на детските театри в Баня Лука

Снимка: ДКТ Сливен

Сливенският куклен театър е отличен с награда на 17-ти Международен фестивал на детските театри в Баня Лука. Актьорският екип на един от най-новите спектакли в афиша на театъра – „ДРАКОНЪТ” е получил наградата на престижния фестивал, който е проведен от 7 до 12 октомври, съобщават от културния институт.

Фестивалното жури е присъдило отличието за колективна актьорска игра на Борис Георгиев, Вангел Апостолов, Георги Янев, Делян Кьосев, Любомир Желев, Мария Джойкева и Анна-Валерия Гостанян!

Представлението „ДРАКОНЪТ“ има завоювани и други награди.Такива са Награда за най-добро детско представление и Награда за сценографията и костюмите в ДРАКОНЪТ, от 14-ия зимен театрален фестивал “Сцена, палитра, слово” 2018, Пловдив. Номинация за ИКАР 2018 е получил актьорът Делян Кьосев за ролята на Кмета в спектакъла на Държавен куклен театър – Сливен ДРАКОНЪТ. Специална награда за сценография и кукли на спектакъла ДРАКОНЪТ е дадена и на XIX Международен фестивал на спектакли за деца “ВЪЛШЕБНАТА ЗАВЕСА”, Търговище 2018.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук