Сливенският симфоничен оркестър закрива творческия си сезон с концерт на 30 юни

Симфоничен оркестър Сливен закрива творческия си сезон с бляскаво събитие на 30 юни. То ще се състои в  зала „Сливен” от 18.30 ч. След поредицата от успешни концерти, този път публиката ще има възможност да чуе и види на сцената италианското вдъхновение, виолончелистката Ерика Пикоти и изключителния български диригент Григор Паликаров.

Тя е само на 22 години, а вече има зад гърба си спираща дъха колекция от награди и международни признания. Ерика Пикоти е носител на престижната награда International Classical Music Awards, млад артист на годината (2019) а дебютният ѝ албум, е издаден от компанията Warner Classics. Огромният списък с престижни зали и фестивали, където тя свири включва Карнеги Хол в Ню Йорк, Концертхаус в Берлин, Вигмор Хол в Лондон, Театро Карло Феличе в Генуа, Бозар в Брюксел, Ла Фениче във Венеция, Verbier Festival, Кронберг Фестивал, Паганини Фестивал, Supercello Фестивал в Пекин и др. Ерика си партнира на сцената с Марио Брунело, Миша Майски, Салваторе Акардо, Гидон Кремер и още много велики артисти.

Концертът ще бъде под палката на един от най-известните български диригенти, носителя на “Кристална лира” – Григор Паликаров.

Програмата включва три шедьовъра на музикалното изкуство – Увертюра “Дон Жуан” от Моцарт, Вариации на тема Рококо за виолончело и оркестър от Чайковски и първо изпълнение в Сливен, на Симфония No.1 от Шарл Гуно.

Билетите за събитието са вече в продажба, онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала “Сливен” с работно време 10:00-13:00 и 15:00-17:00ч. всеки ден.

За повече информация – тел. 0878893489.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук