Сливенският театър представя тази вечер „Интервю за работа“

Първата българска премиера на комедията „Интервю за работа“ на френския драматург, режисьор и актьор Матиас Сение ще се състои тази вечер /11 февруари/ в големия салон на Сливенския драматичен театър. Една комедия на ситуациите и не съвсем, пародийната линия в която буди парадоксален смях и непринудена забава, въз основата на една злободневна тема с актуални послания.

Режисьор на спектакъла е френският възпитаник Владимир Петков, който е събрал специално за случая един вдъхновен актьорски отбор в състав: известните от малкия екран Албена Михова и Петко Венелинов и техните театрални колеги Августина-Калина Петкова и Велизар Емануилов. Петко Венелинов и Августина-Калина Петкова от този сезон се числят към трупата на Сливенския драматичен театър. А сливенската премиера на младия Велизар Емануилов е дебютът му на извънстолична сцена.

И въпреки че пандемичната обстановка отложи във времето премиерата на „Интервю за работа“, с упорство и търпение, театралното ръководство на Сливен успя да доведе нещата докрай и тя стана факт, макар и при регламентираната 30 процента пълняемост на салона. За реализирането на постановката несъмнен принос имат община Сливен и общинския съвет, които подкрепиха финансово театралния проект.

Спектакълът разиграва десет ситуации по темата „Интервю за работа“, в които четиримата актьори играят по пет роли. Това е най-сериозно предизвикателство за артистите, които въпреки бързото влизане от роля в роля, съумяват да изградят ярки образи. Действен фактор в представлението са авторската музика и песни на Мишо Шишков-син, по текст на Иван Димитров, които носят съвременния ритъм на спектакъла. Всички актьори пеят и те пеят прекрасно, в което публиката ще се убеди сама тази вечер. Сценографията е на Николай Николов.

Френската комедия кореспондира хармонично с българската действителност, със сюжет особено актуален по време на пандемия. Както казва режисьорът Владо Петков, „в България се правят ежедневно такива интервюта за работа, точно толкова смешни, нелепи и абсурдни“. Спектакълът на сливенския театър представя различни гледни точки от двете стани на барикадата „Работодател-Работник“. В тези сложни взаимоотношения, въпросът е: как да запазим достойнството си, пазейки и достойнството на другия.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук