Сливенският театър представя тази вечер „Скрудж, привидения в мрака“

12 януари е денят, в който Сливенският драматичен театър за пръв път през 2021 година ще отвори вратите си за своята публика. Той ще представи „Скрудж, привидения в мрака“ – Коледната приказка на Чарлз Дикенс за силата на доброто, щедростта и любовта. Легендата, която превръща станалия нарицателен образ на скъперника Ебенизър Скрудж в добър и състрадателен човек.

Режисьора на спектакъла е Августин Демерджиев. Ивайло Гандев е актьорът, който се превъплъщава в образа на Ебенизър Скрудж. Димитър Марков, който пресъздава множеството реални и нереални образи на коледни духове и живели някога хора, които завръщат Скъперника към щедростта и добротата, се надява промяната към повече човечност да не го напуска през цялата година. Изпълнението на Николина Велчева, в ролите й на коледен дух и любимата на Скрудж от младостта, се прибавя непринудено към коледната приказка за силата на любовта. Към това разбиране е насочена и драматизацията на Августин Демерджиев и Мария Павлова, която остава вярна на Дикенсовия текст. Студентките от театралната и художествената академия Мария Павлова и Александра Цветкова са сценографката и художничката на представлението.

Постановката е с начало 18 часа, в големия салон на Драматичния театър. Според изискванията на сложното пандемично време, с регламентираната пълняемост на салона от 30 процента и при спазването на всички противоепидемичните мерки срещу Covid 19.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук