Сливенският театър с премиера на Яворовата пиеса „В полите на Витоша“ тази вечер

„В полите на Витоша“ – най-мащабният спектакъл на Сливенския драматичен театър от години насам, ще има премиера тази вечер. Тя ще се състои в условията на противоепидемични мерки и разпоредената 50 процента пълняемост на зрителната зала, но с втората премиера на 26 септември сливенските театрали се надяват да дадат шанс на повече публика да гледа представлението. В спектакъла участва цял букет талантливи артисти – от сливенската трупа и столични звезди като Христо Мутафчиев и Бойка Велкова.

Философията на спектакъла залага на контрастите, представяйки двуликия образ на любовта ангел и демон. Образите на любовта и смъртта от яворовото творчество присъстват мощно в представлението, което се бори за повече светлина – а според режисьора и за повече тъмнина, за да ги постави като въпрос пред публиката.

Ролите на Христофоров и Мила са поверени на артистите Иван Николов, актьор в
Благоевградския театър, гост и Мария Панайотова, новото лице от екипа на Сливенския театър. В ролята на Стефан Драгоданоглу ще видим Ивайло Гандев, на Елисавета Драгоданоглу – Вяра Начева, Чудомир – Димитър Марков, на д-р Васил Чипиловски – Августин Демерджиев. Звездните театрални лица в представлението са Христо Мутафчиев в ролята на Марко Петрович и Бойка Велкова –Амели Петрович.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук