Сливенски превозвачи:В понеделник всички междуградски линии може да бъдат спрени

Автобусните превозвачи в Сливен са в стачна готовност, ако до края на тази седмица не бъдат изпълнени исканията на бранша, от понеделник всички междуградски линии ще бъдат спрени. Това съобщи за Slivenpost.bg Дора Енева – председател на Сдружението на превозвачите в Сливен.

„Чакаме до петък някакво решение на финансовия министър и е възможно да няма стачка, ако бъдат удовлетворени голяма част от исканията ни. Ако не бъдат удовлетворени, спираме всички междуградски линии на 13 януари и няма да пътуваме. Основно искаме да се променят тол таксите, те са непосилни, не можем да ги плащаме и искаме решение на проблема с нерегламентираните превози, тъй като за момента държавата не прави нищо, за да ги спре, коментира още тя.

Сред исканията на бранша са още: справедливо разпределение на средствата за субсидиране и компенсиране на превозите и осигуряване на достъп до европейско финансиране. Хората от бранша искат и оставката на министър регионалния министър Петя Аврамова.

Ако се стигне до стачка, превозвачите планират да затворят първокласни и второкласни пътища във всяка една област на страната. Има възможност за блокади и на магистрали.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук