Сливенски ресторанти доставят топъл обяд на медиците в ковид отделенията

Сливенски ресторанти доставят топъл обяд на медиците в ковид отделенията. 11 ресторанта по график всеки ден приготвят и доставят прясно приготвени ястия на борещите се на първа линия медици, съобщават от регионалната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в Сливен.

В ковид отделението на Военната болница в града работят 15 лекари, които получават топъл обяд в знак на солидарност и съпричастност с усилията им да спасят човешки животи, заяви председателят на БХРА-Сливен Христо Стоянов. В инициативата вече са се включили 11 заведения, които всеки ден около 12 часа доставят топлата храна на входа на болничното заведение. Това са ресторантите “Монти”, “Венеция”, “100 липи”, “Еврика”, “Еко асорти”, ” Secret garden” , “Mi Casa”, бистрата “Лютите чушки” и “Малибу”, хотел парк “Централ”, както и кафе-бар “Сити”.

Отделно, във връзка с призива на БХРА-Сливен, в инициативата се включи и бизнесмен от града, който през следващия месец ще приготвя и доставя храна за 14-те лекари, които се борят за живота на заболелите от Covid-19 в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”. Той самият преболедува коронавируса и иска по този начин да изкаже благодарността си към медиците, обясни Стоянов.

Инициативата “Безплатен топъл обяд за медиците” започна от БХРА-Велико Търново. В инициативата се включиха и регионалните структури на БХРА в Поморие, Сандански, Велинград, Стара Загора, Варна, Кюстендил, Ловеч и Габрово.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук