Сливенски ученици искат грипна ваканция „защото в училище е опасно когато навън вербува грип“

256 подписа са събрани до момента в петиция под наслов „Грипна ваканция в Сливен“, която се разпространява в социалните мрежи. Желанието си да излязат във ваканция заявавят предимно ученици от сливенските училища, но има и родители, които подкрепят искането. Като основна причина за него, участниците в петицията посочват големия брой болни деца, които опразват класните стаи. Родителите пък се притесняват, че има болни, които ходят на училище само, за да си оправят оценките за срока и така разболяват и останалите ученици.

Не липсват разбира се и ученически бисери, сътворени като причина за исканата ваканция. Ето и част от тях /без редакторска намеса/:

„Трябва учениците да се лекуват по домовете си , защото в училище е опасно когато навън вербува грип!“, „Моля ви искаме грипна това, че не сме софиянци не означава, че не ни се полага грипна. ПО БАЙ ТОШЕВО ВРЕМЕ ВСИЧКИ ИМАХА ЕДНАКВИ ПРАВА!!!“, „защото сестра ми и стелито искат почивка“,“Подписвам, защото учиниците ходят на 4 крака, за да завършат срока успешно“, „Не може никога в Сливен да няма ваканция, а в „прекрасната“ София дечицата да си почиват пък ние в Сливен да измираме“, „Подписвам тази петиция, поради изявеното ми искане да се проведе грипна ваканция в област Сливен!“.

В петицията са отправени и призиви към здравните власти, да обявяват най-после епидемия и да пуснат децата във ваканция защото поведението им вече е „срамота“.

Дали РЗИ Сливен ще вземе предвид отправения към тях апел днес, когато ще заседава Областния оперативен щаб за борба Грип и ОРЗ и ще се разгледа актуалната епидемична обстановка, не се знае. Очаква се този следобед да стане ясно дали заболелите от грип са достатъчно, за да бъде обявена грипна епидемия и в Област Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук