Сливенски ученици мериха сили в състезание по безопасност

Ролеви игри, решаване на кръстословици, редене на пъзели -това бяха част от предизвикателствата, пред които се изправиха днес ученици от 5 и 6 клас на няколко сливенски училища. Всичко това беше част от финалния етап на състезанието „Ваканция здравей! Да играем безопасно“, който се проведе в зала „Сливен“. Децата разказваха как са научили да пресичат правилно, да спазват знаците и да си играят безопасно.

 

Защо трябва да ги има тези игри и каква е тяхната необходимост обобщи учителят Драгомир Димитров, който беше арбитър на състезанието.

„Чрез игрите децата много по-лесно запомнят всичко, което им е предадено, сухата материя за тях не е забавна. Ролеви игри, решаване на кръстословици, подреждане на пъзели, всичко това ще бъде запаметено в детските умове като превенция срещу всички негативни явления, които се случват по пътищата не само с децата, но очаквайки, че един ден те ще пораснат това ще допринесе за по-голямата безопасност по пътищата“, каза той.

В края на събитието всички деца получиха грамоти и тениски с мотото на състезанието. На първите три отбора бяха връчени купи и предметни награди.

Събитието е по проекта „Работа на полицията в училищата“ и се провежда в партньорство с Община Сливен, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и ЦПЛР Детски комплекс-Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук