Ученици от ПГ по икономика мечтаят да учат в беседка на двора

Да учат в беседка в училищния двор, а не затворени в класната стая, да имат място където да контактуват по между си без телефони и таблети, а лице в лице, за това си мечтаят учениците от ПГ по икономика „Димитър Табаков“ Сливен и са на път да реализират желанието си. Мечтата е проектирана, скоро ще бъдат събрани и средствата за реализацията й, разказа директорът на учебното заведение Димитър Добрев.

„Училището ни е иновативно и този проект е поредното доказателство за това. Децата искат в училищния двор да има пет изнесени класни стаи под формата на беседки и всяка от тях да носи името на една от специалностите, които се изучават в учебното заведение. Първата ще е на специалност „Банково дело“, ще има и беседка на митничаря, на счетоводителя, на администратора и на информатика. Те ще са разположени покрай „Алеята на икономиста“, която ще свързва корпус 1 и корпус 2 по този начин ще се създаде кампос, за който те си мечтаят“, разказа още той. По думите му, когато времето позволява, в тези нетрадиционни класни стаи може да се провеждат и учебни занятия и извънкласни занимания.

Автор на идеята за беседката е Яна Гюзелева от 12 клас. Според нея, това е начинът да паднат ограниченията, които по един или друг начин обикновената класна стая им създава в общуването както с преподавателите, така и със съучениците. „Това ще е нашето място без таблети и телефони“, каза още тя.

Децата са готови да търсят начин за финансиране на проекта си и вече дори са направили ДМС номер, на който може да им се помогне като цената на дарението е 2 лв. Текстът е DMS BESEDKA на номер 17 777, поясни десетокласничката Елица Динева.

Стойността на една беседка е около 2 500 лв, част от парите за нея вече са събрани. Учениците срещат подкрепа за идеята си както от своите учители, така и от РУО Сливен в лицето на Милена Чолакова, ръководител на ведомството. „Смятам, че с прекрасни инициативи като тази, ще се върне вярата в образованието, доверието в системата“, посочи тя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук