Сливенски ученици твориха, за да покажат, че „Животът не е резервна част“

Снимка: ОУ „Димитър Петров” Сливен

Изложба от рисунки и макети на тема „Животът не е резервна част“ беше сътворена от учениците от начален етап на образованието в ОУ „Димитър Петров” Сливен, съобщават от учебното заведение. Иницитивата е свързана с отбелязването на Световния ден в памет на загиналите при пътни транспортни произшествия през миналата седмица. За да изразят своето съчувствие към жертвите на пътя и разбирането си към важността на опазването на собствения си и на другите живот, в часовете по „Безопасност на движение по пътищата” те са изработили и предоставили за изложба в самото училище много рисунки и макети – на безопасно кръстовище, на безопасен за движение квартал и др., посочват още от училището.

Международният ден посветен на жертвите от ПТП е преминал под надслова „Животът не е резервна част” и под формата на беседи, презентации, гатанки за уличното движение, слушане на песни, те са запознати с безопасното и опасното движение по пътищата, с някои от знаците и маркировките по тях.

Сред основните цели на инициативта е учениците да разберат, че моторните превозни средства се произвеждат в помощ на човека и са мощни, но опасни машини, когато се използват като опит за надмощие над скоростта. А човешкият живот не е резервна част, която може да бъде сменена, ако се счупи или повреди.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук