Сливенско училище е домакин на национално състезание по правопис на английски език

Училищният кръг от единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee ще се проведе а 1 март в СУ „Константин Константинов“ Сливен. Състезанието ще започне от 13.30 часа.
Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 20 февруари до 2 март 2021 г. в 164 училища в цялата страна. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 27 март 2021 г. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 24 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling) т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEEcause we need them“.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук