Сливен въстана срещу скъпите горива

Над 200 автомобила в Сливен се включиха днес в протеста срещу високите цени на горивата. С развяти трибагреници и натискане на клаксони, автошествието премина през основни булеварди в града. „Ще отстояваме правата си като граждани и ще протестираме докато исканията ни бъдт чути“, заяви Веселин Бонев – организатор на протеста в Сливен. „Протестиращите няма да затварят булеварди и няма да зареждат за жълти стотинки на бензиностанции в града“, каза още той. „Засега ще протестираме мирно, но ако гласът ни не бъде чут, ще преминем към други действия“, посочи Бонев.

Повод за демонстрациите днес са още няколко социални проблема като диференциране на данъчните ставки за горива, лекарства и храни. Хората недоволстват и от промените на застраховката „Гражданска отговорност“. Исканията им са и за промяна в заплатите на депутатите и висши чиновници, както и да бъдат премахнати ненужните държавни структури, които само източват ресурси на държавния бюджет.

Днес протести имаше още в над 30 града в страната. Заради сигнали на граждани КЗК стартира проверка на цените на горивата в различни градове у нас. Оказа се, че има разлики в цените на горивата дори спрямо обекти на една и съща верига бензиностанции.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук