Сливен и Ямбол са готови заедно да се представят пред бъдещи инвеститори

Сливен и Ямбол са готови заедно да се представят пред бъдещи инвеститори. Днес в Сливен официално беше представен бизнес каталогът „Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол“. Това е стратегически комплект от продукти, съдържащи актуални данни, сравнение, анализ на трендовете и визия за индустриалното и технологично бъдеще на региона. Целта му е да подпомогне местните власти в процеса по утвърждаване на идентичност, брандиране и популяризиране на града, както и при привличането на високотехнологични инвеститори в региона.

„Сливен и Ямбол са двата града, които са най-близо един до друг в България и нашият най-голям шанс и перспектива е да се представим като една икономическа дестинация. Истината е, че инвеститорите, от който и да е сектор, изобщо не се интересуват от административните граници на общини и области, а от това какво може съвместно да им предложи този пазар. Според мен е задължително да се възползваме от тези перспективи, които имаме заедно“, посочи кметът Стефан Радев.

Той припомни също, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е приела идеята, като се е ангажирала пътят Сливен-Ямбол да бъде

„Този каталог е важен не само за региона. Той е важен за националната икономическа политика. За първи път имаме обединение на два големи града в инвестиционното си презентиране. С този каталог ние даваме отговорите на инвеститорите още преди да са ни ги задали“, заяви Георги Стоев – председател на УС на консултантите по проекта  „Тракия Тех“.

В проекта участва и Фонд – устойчиви градове. Той финансира проекти на бизнеса в различни сфери на градското и икономическо развитие.

В каталога са залегнали точки като инфраструктура, население, образование, заплата и човешки ресурси.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук