Сливен отбелязва Освобождението си /СНИМКИ/

Снимка: архив

Тържествена церемония по случай 141 години от Освобождението на Сливен от османско иго се проведе днес пред морената с паметна плоча на площад „17 януари” в кв. „Клуцохор“. Десетки граждани, ученици и представители на държавни и регионални институции се събраха на едноименния площад, за да отдадат почит към хората, дали живота си за освобождението на Сливен.

В приветственотоси слово кметът Стефан Радев заяви, че трябва да помним саможертвата на предците ни, за да е свободна родината ни днес. „Нека да намираме вдъхновение в делата на нашите славни предци, за да работим за развитието и просперитета на нашия Сливен“, каза още той.

Ръководителят на РИМ „Д-р Симеон Табаков“ Николай Сираков припомни събития, случили се преди 141 години в Сливен и как всъщност са посрещнати освободителите.

Сливенският митрополит дядо Йоаникий отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен по повод Освобождението на Сливен.

Пред морената с паметната плоча бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност и в памет на героите, отдали живота си за свободата на Сливен.

Цветя в знак на признателност бяха поднесени и пред бюст-паметника на ген. Скобелев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук