Сливен почете Левски и безсмъртното му дело

С възпоменателна церемония и поднасяне на цветя обществеността на Сливен отбеляза 146-та годишнина от обесването на един от най-великите и незабравими българи Васил Иванов Кунчев, останал в историята под името Левски.

Ученици, граждани и представители на различни институции се събраха на площада, носещ името на Апостола, за да отдадат почит на героя и делото му.

„Апостолът има много имена, но всяко от тях е запечатано в съзнанието на всеки един българин. Защото думите, идеите, делата на Левски са пример за себеотрицание и живот, посветен на свободата на България и на хората, каза в словото си кметът Стефан Радев.

Венци и цветя на признателност бяха поднесени, както пред паметника на Васил Левски, така и няколко други места в града -на барелефа на Апостола пред храм „Св. Цар Борис Първи Покръстител”, пред паметника на Панайот Хитов в кв. „Ново село”, в кв. „Клуцохор” пред паметните плочи на сподвижниците на Левски-Георги Икономов, Сава Райнов, Бойка Атанасова, Нено Господинов – Брадата и паметника на Таньо войвода.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук