Сливен почете паметта на Ботев и на загиналите за народна свобода

С общоградско поклонение на пл. „Хаджи Димитър“ беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

В словото си за великия българин кметът Стефан Радев посочи, че неговото дело и саможертва за народната свободата винаги ще бъдат помнени и предавани на идните поколения, за да не бъдат заличени.

„Това е сбъднатата мечта на големите Ботев, Левски, Раковски, Хаджи Димитър, Бенковски, Волов и на хилядите знайни и незнайни радетели, посветили живота си днес да се наричаме свободна България, да имаме право и възможност на избор. Трябва да помним, че не сме получили даром тази свобода, трябва да я отстояваме всеки ден, да доказваме с делата си, че сме достойни за нея. Наша е отговорността да пазим незаличима паметта за героите ни и тя да продължава да живее в идните поколения”, заяви пред десетките граждани на площада кметът Радев.

Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени венци и цветя от представители на различни институции, общински съветници, от културни институти и учебни заведения, военно-патриотични съюзи, родолюбиви организации и граждански сдружения.

Организатори на проявата са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук