Сливен празнува днес с официални церемонии, концерт и фойерверки от Хамам баир

Празничният Димитровден в Сливен започна с Празнична Света литургия, която леше отслужена в катедрален храм „Свети Димитър”. В Къща-музей „Добри Чинтулов”  се проведе ритуала по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” за 2020 г. доц. Красимир Добрев в паметната лауреатска книга.

От 10 ч. в зала „Сливен“ ще започне тържественото заседание на Общински съвет-Сливен по повод празника на града.

В 12 ч. на пл. „Хаджи Димитър“ ще се проведе тържествената церемония по повод празника на Сливен. Тя ще започне с ритуал по издигане на националното знаме, знамето на Сливен и Европейския съюз, ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен, полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

От община Сливен отправят апел към всички граждани, които имат желание да посетят тази церемония, да бъдат стриктни в спазването на противоепидемичните мерки и да спазват дистанцията от 1,5 м.

След това в 13.00 ч. на пл. ,,Цар Освободител” ще се проведе празничен концерт с участието на Военен духов оркестър – Сливен и оркестъра на Военноморските сили Варна.

Циркови артисти: кокили, статуи, жонгльори, клоуни и др., ще дефилират по бул. ,,Цар Освободител” и ще бъдат готови за снимки и създаване на добро настроение и усмивки сред най-малките жители на общината.

Церемонията по връчване наградите на Община Сливен за 2020 г. тази година ще се проведе на 26 октомври от 18.00 ч. в зала „Сливен“. На нея освен традиционните за Димитровден награди ще бъде връчена и награда „Аргира Жечкова“, която традиционно се връчва през месец май. В концерта на вечерта ще участват вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“, с диригент Дора Христова и група ,,Вакали”. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Владимир Карамазов. Автор на сценария отново ще бъде Веселина Седларска. Предвид наложените противоепидемични мерки входът ще бъде с покани. С цел да не се струпват големи групи от хора, тази година фойерверките в празничната вечер ще бъдат изстреляни от Хамам баир в 20.00 часа, с което ще бъдат видими от почти целия град.

 

 

1 Коментар

  1. Фалшивият хор под диригентството на псевдо професорката Дора Христова ще се довлече в Сливен с антибългарските си песни с анадолски привкус, повлияни от езотиричната шаманка Лиса Джерард. Браво, кмете!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук