Сливен ще бъде домакин на кампанията „Бъди войник”

Сливен е домакин на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“. Инициативата ще се проведе на 8 ноември и цели популяризиране на военната професия.

По време на събитието ще предоставена информация за военната служба, за условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България. Очакват се представители на Министерството на отбраната, на Сухопътните войски и др.

Според предварителна информация се очаква в 16:00ч. на площад „Хаджи Димитър” да дойде командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Програмата на кампанията е в две части. Първата част ще е от 16.00 до 18.00 ч. на площад „Хаджи Димитър”. Тя вклъчва:

  • Информационна борса за набиране на кандидати за войници и матроси с обособени щандове на видовете въоръжени сили и структури пряко подчинени                       на министъра на отбраната, за предоставяне на актуална информация и рекламни материали;
  • Статичен показ на военна техника и образци въоръжение от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен;
  • Статичен и динамичен показ на Регионална служба „Военна полиция” – Сливен;
  • Статичен показ на регионален клуб „Хаджи Димитър” – гр. Сливен, към Национално дружество „Традиция” – гр. Нова Загора (униформени облекла, нагръдни знаци, историческо оръжие и военни символи);
  • Статичен показ на клуб „Родолюбие” (униформени облекла, нагръдни знаци, историческо оръжие и военни символи);
  • Изпълнения на Военния духов оркестър на Център за подготовка на специалисти.

Втората част ще започне от 18.30 часа във Военен клуб Сливен ще се проведе концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и представителни формации към Военния клуб.

 

 

 

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук