Сливен ще отбележи 182 години от рождението на Левски и 151 години от гибелта на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

182 години от рождението на Левски и 151 години от гибелта на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа ще бъдат отбелязани в Сливен на 18 юли.

През целия ден къща-музей „Хаджи Димитър“ ще бъде отворена за безплатни посещения. От 10.00 часа там ще бъде изнесена беседа за живота и делото на воеводата, на която ще присъстват деца от летните занимални в града.

В 17.00 часа на пл. „Васил Левски“ ще се проведе възпоменателна церемония и поднасяне на цветя пред паметника на Апостола. След приключване на церемонията членовете на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“ ще се отправят организирано към родната къща на Хаджи Димитър, където в 18.30 часа ще бъде изнесена беседа за подвига на Хаджи Димитър.

Проявите се организират от Община Сливен в партньорство с Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ и Регионален клуб ‚Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук