Сливналийката, измамила две фирми по схема за „спедиторски услуги“ остава в ареста за 72 часа

Районна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа Х.А. Тя е обвинена за това, че възбудила заблуждение у две жени, представляващи две търговски дружества, причинявайки им вреда в размер на 267 000 лева.

Измамата е осъществена в периода март – април 2022 г. , при условията на продължавано престъпление, а нанесената вреда е в особено големи размери и съставлява особено тежък случай.

Арестуваха сливенска измамница, ощетила фирми с 260 хил. лв.

По време на разследването е установено, че обвиняемата е използвала чуждо име и се е представяла за служител на търговско дружество, занимаващо се със спедиторска дейност, в което не е работела.

Посредством транспортна борса, с обвиняемата бил осъществяван контакт от страна на други спедиторски дружества. Х.А. се е договаряла с другите спедитори да урежда превоз на товари, да получава заплащане от страна на изпращачите, което да превежда към пострадалите спедиторски дружества. Последните, от своя страна, заплащали на транспортни фирми за извършения превоз. След като получила сумите от изпращачите на товари, обвиняемата, вместо да ги изплати на спедиторските дружества, с които имала отношение, ги задържала.

Предстои Районна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук