Служителите на ТЕЦ Сливен протестирха без да затварят пътища и поискаха проблемите им да не се неглижират

Служители на „Топлофикация Сливен-инж.Ангел Ангелов“, техните семейства и бивши работници на дружеството, излязоха на протест днес следобед пред сградата на ТЕЦ-а. Без да затварят важни пътни артерии в града и да затрудняват движението, те застанаха отстрани на пътя, за да се присъединят към националния протест на работниците от „Марица изток“. Преминаващите шофьори на автомобили с клаксони и вдигнати палци им показваха, че подкрепят протеста им.

„Действията ни са с цел да покажем на управляващите, че в Сливен също има въглищна централа и в знак на подкрепа към колегите от „Марица изток“, коментира пред журналисти инж. Павлин Костов – изп. директор на „Топлофикация Сливен- инж. Ангел Ангелов“.

„Ние искаме „Топлофикация“ Сливен да бъде включена в териториалните планове за преход на въглищните региони, защото в ПВУ, Сливен отсъства като регион. Надяваме се, че управляващите ще се вслушат в исканията ни и ще успеем да договорим нещо с мирни протести. Поради тази причина няма да си позволим да затворим пътища и да пречим на нашите съграждани и на нормалното функциониране на града. Искаме да получим подкрепа и да покажем, че имаме проблеми, които не трябва да се неглижират“, посочи още той.

Припомняме,че целта на националния протест е запазването на бъдещето и независимостта на българската енергетика, а не само на работни места на енергетиците и миньорите.

Протестиращите от „Марица Изток” настояват вече внесените в Европейската комисия териториални планове за справедлив преход да бъдат изтеглени и преработени.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук