Собственик на заведение „отнесе“ акт заради неспазване на противоепидемичните мерки

Собственик на заведение е със съставен акт заради неспазване на противоепидемичните мерки. Съвместен екип на РЗИ и ОД на МВР е извършил проверка на 22 август в заведението, което се намира в сливенското село Калояново. По време на проверката се е провеждало сватбено тържество с участието на десетки гости. Здравните инспектори са констатирали, че собственикът на заведението не е създал необходимата организация за спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването. Заради това му е съставен акт, а в РЗИ е образувана административно-наказателна преписка.

Проверката е извършена след получени сигнали от кметството и жители на Калояново в Областния кризисен щаб и РЗИ. Кметът на Калояново информира, че в селото се е създало напрежение заради провеждането на сватбеното тържество. По тази причина той е провел предварителен разговор със собственика на заведението и го е предупредил за разпоредените противоепидемични мерки.

Съвместните проверки на контролните органи продължават, съобщиха от Областния кризисен щаб.

През последното денонощие няма регистриран нов случай на коронавирусна инфекция в Сливенска област. Няма починали пациенти.

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са 26. Под карантина са 81 души. Чакат се резултатите от 16 проби – 8 на лица със симптоми и 8 контролни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук