Спасиха четири млади щъркелчета край село Желю войвода

Снимки: Зелени балкани

Четири млади щъркелчета са спасени край село Желю войвода.Спасителната акцищ е проведена миналата седмица от екип на Спасителния център на Зелени Балкани, в съвместна акция с екип на ЕР ЮГ.

Сигнал, че една от възрастните птици е умряла в гнездото е получен от жители на селото. „След допълнителни проучвания, стана ясно, че ситуацията налага своевременната ни намеса, тъй като малките в гнездото са вече много изтощени. Последва акция, съвместно с екип на местното електроразпределително дружества – ЕР Юг и представител на РИОСВ Стара Загора. Посредством осигурена вишка човек от екипа на Центъра и EVN успяха на стигнат до гнездото и да вземат от него четирите млади птици,съобщават от „Зелени Балкани“.

„Те са вече са на сигурно място – в бебешката стая на Спасителния център и за тях се грижат нашите специалисти и доброволци. За съжаление, причината за смъртта на единия родител остава неясна, защото трупът, намерен в гнездото, бе твърде стар! Но, благодарение на усилията на всички, замесени лица и институции, малките получиха своя втори шанс за живот“, посочват още от организацията.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук