Спецакция тече в Изпълнителната агенция по горите,чийто ръководител е сливналията инж. Мирослав Маринов

Спецакция тече в Изпълнителната агенция по горите. Прокурори от Върховна касационна прокуратура и служители на Главна дирекция „Национална полиция“ изискват документи (доклади, становища, заповеди и др.) от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Мирослав Маринов и от управителя на търговско дружество в гр. София. Това съобщават от прокуратурата, а причината е възложена от главния прокурор  Иван Гешев проверка за извършването на замени на поземлени имоти в горски територии.

Изисканите документи са свързани с изпълнение на Решение на Европейската комисия от 05 септември 2014 г. относно схема за помощ SA26212(2011/C) и NoSA.26217(2011/С), приведена в действие от Република България при замени на поземлени имоти в горски територии.

Изисква се цялата документация по изпълнението на обществената поръчка с предмет избор на правоспособен независим оценител, който да извърши оценка на поземлените имоти в горски територии в съответствие с европейските изисквания, както и документи, свързани с възстановяването на предоставена на бенефициентите помощ.

Изпълнителната агенция по горите беше оглавена от сливналията инж. Мирослав Маринов през май миналата година и замени на поста тогавашния изпълнителен директор, инж. Мирослав Джупаров.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук