Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде спасена

Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде спасена!Това е резултатът от разговора между служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и кмета на Община Котел Коста Каранашев, който се проведе днес.

Срещата се състоя в кабинета на кмета и на нея присъстваха по желание на министъра 20 човека- служители от персонала на Специализираната болница за рехабилитация, както и председателя на Общински съвет Котел – Христина Чолакова.

Според служебният здравен министър причините за състоянието на Специализираната болница за рехабилитация в Котел е лош мениджмънт и саботаж на дейността. Поради тези причини днес той прие оставката на досегашния управител д-р Цветан Влахов и обяви, че на негово място ще назначен нов управител.

Министърът уточни, че ще назначи човек, който персоналът ще излъчи. „За мен е важно той да има съответните качества и квалификация, а персоналът да  му вярва. Няма да е трудно да се възстанови дейността в болницата при добър мениджмънт“, каза той.

„Дейността на болницата е саботирана през последните месеци, не мога да кажа причината. Агенция „Медицински надзор“ влиза на проверка, като се уверих, че трябва да бъде извършена проверка и от „Вътрешен одит“. Те ще излязат с доклади, с конкретното състояние на лечебното заведение. След тях ще стане ясно дали във здравното заведение има и конфликт на интереси относно неправомерни назначение“, посочи министърът.

Служебният министър обясни, че е бил информиран единствено за подадена от управителя на болницата оставка с дата 16 май. Като доводи, управителят е изтъкнал, че от пет месеца не може да се справи с управлението на повереното му здравно заведение.

Според Меджидиев болницата има прекрасна база и оборудване, много по-добро от други лечебни заведения в България. По думите му персоналът е принуждаван със заплахи да напуска, а това е недопустимо. Както недопустимо той определи и връщането на пациенти при наличие на свободни легла.

Меджидиев каза още, че болницата има авторитет и огромно бъдеще, и пациентите я харесват. Той заяви, че трябва да се открие дейност за продължително лечение и ще има допълнително субсидиране като болница в отдалечен регион.

След срещата със служебния здравен министър, кметът на Община Котел – Коста Каранашев коментира, че е доволен от предложеното работещо решение на д-р Меджидиев, а общинската администрация ще участва в   оздравителния план.

Емблематичната Специализирана болница за рехабилитация за град Котел ще продължи да съществуването си! Персоналът ще бъде възстановен на работа, а заплатите им ще бъдат изплатени, сподели още Коста Каранашев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук