Спипаха шофьор, който вози дете на предната седалка и без предпазен колан

Шофьор, който вози дете на предната седалка и без предпазен колан е бил санкциониран от органите на реда в Сливен. Нарушението е установено по време на проверки, част от специализирана операция по линия на ROADPOL на територията на ОДМВР-Сливен.

Установени са и 7 деца, превозвани без обезопасителни системи. По време на операцията са констатирани 486 нарушения на Закона за движение по пътищата за област Сливен. Санкционирани са 87 водачи на МПС, които не са използвали обезопасителните колани. От проверените пътници в автомобилите са санкционирани 107 на предна и задна седалка.

От понеделник е в ход специализирана операция по пътна безопасност, насочена към правилното пресичане от пешеходци и правилното преминаване през железопътни прелези. По време на акцията полицейските екипи ще следят за недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платното за движение. Ще се следи и за водачи, които не дават предимство на пешеходни пътеки. Извършва се контрол на изправността на железопътните прелезите в района, като при установяване на нередности ще бъде сигнализирана администрацията, управляваща пътния участък. Операцията ще продължи до 18 март.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук