Спират топлоподаването на Сливен, ще се подменят магистрални трасета

Тръбите, които ще бъдат подменени на бул. "Стефан Стамболов"

Топлоподаването на Сливен ще бъде спряно от 8 до 30 юни включително, съобщават от „Топлофикация – Сливен инж. Ангел Ангелов“. Причина за това е извършване на планов ремонт на магистрални трасета.

„Предстои подмяна на магистрални трасета в района на бул. „Стефан Стамболов“ и в района на бул. „Христо Ботев“ под новото кръгово кръстовище на Розова градина. Общо ще бъде подменено около един километър трасе. Работим също и по подмяна на кранове, а на много места се  ремонтират отклонения, има за подмяна над 200 крана“ съобщи за Slivenpost.bg инж. Павлин Костов- изпълнителен директор на „Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов”.

От дружеството продължават работа и на улица „Елисавета Багряна“. „Там в момента пресичаме улица „Г.С. Раковски“ и вече сме почти готови. Утре до края на деня ремонтните дейности ще приключат и движението по нея ще бъде възстановено“, допълни още Костов.

По думите му, спирането на топлоподаването към целия град от 8 до 30 юни, със сигурност ще създаде неудобства на абонатите на топлофикационното дружество, но извършването на ремонтите пък е необходимо, за да няма да има аварии по трасето през предстоящия отоплителен сезон.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук