Спортен календар на Сливен за 2019 година

Прояви на международно, републиканско, държавно и междуобластно ниво са включени в спортния календар на Сливен за тази година. Състезатели от различни възрасти – от детски градини, училища и спортни клубове, ще показват уменията си и ще мерят сили в различни дисциплини.

За настоящия месец са предвидени вътрешно-училищни и общински състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, шахмат, футбол, бадмингтон, тенис на маса. От 15 до 17 февруари се проведе Балканска лига по баскетбол. Държавният личен шампионат по борба за момчета ще бъде от 21 до 24 февруари. Също през февруари ще се проведат събития по мини-баскетбол за момчета до 10 години.

На Националния празник 3 март ще се проведе 55–а Ученическа щафета по лека атлетика. На 9 март спортни клубове от страната ще премерят сили в баскетболен мач от А група, в републикански шампионат за 14 години. На 10 март спортни клубове от страната и момчетата до 10 години ще покажат уменията си по мини-баскетбол. Финалният турнир за кадети по баскетбол от спортните клубове от страната е на 17 март. Пролетният междуобластен турнир по лека атлетика е на 30 и 31 март.

През април също има много спортни събития. Първото от тях е баскетбол на 4 април за момчета до 14 години. В същия ден е и Турнир от група Б по баскетбол. През април започва и Турнир „Великден“ за деца. На 26 и 27 ще се проведе и Спортния празник „Мотивация за здраве“. В него са включени борба, фитнес, колоездене, волейбол, лека атлетика. Дрифт „Сливен 1“ ще бъде на 27 и 28 април.

Май започва с Междуобластен фестивал по баскетбол за момчета до 10 години. Той ще се проведе на 4 май. Юнашки игри „Хайдушка среща” са на 6 май. В тях са включени Планинско ходене с мях, хвърляне на грамаден камък, хайдушка борба. Пролетният плувен преглед за 4 възрастови групи е на 18 май. На 18 и 19 май ще се проведе Планински маратон -9 км.,32 км.,52 км.и 90 км., Планинско колоездене МТВ 42 км.

На 11 и 12 май ще се проведе Купа „Милко Димов, Илия Кръстев” по колоездене. И през този месец ще има турнир по мини-баскетбол за деца до 10 години. ХІ-то Рали Класик „Златни пясъци” по автомобилизъм е на 18 и 19 май. Баскетболният фестивал за момичета до 10 години е на 18 май. На същата дата е и Карате – турнир „Грифон” за деца от 4 до 7 години. На 31 май ще се проведе турнирът по спортни танци „Изгряващи звезди” .

На 1 и 2 юни ще се проведе състезанието по автомобилизъм „Планинско Българка -2019 г.“. На 8 юни е Международният турнир по вдигане на тежести. Двудневното Държавно първенство по скокове с батут за всички възрасти започва на 13 юни. От 29 до 30 юни е ХХХVІІІ Международно автомобилно Рали „Монбат Сливен 2019” и Рали „Спринт 2019“. На 30 юни ще се проведе турнир по плуване за деца в памет на Йордан Дечев –Замбата.

На 19, 20 и 21 юли участници от страната и чужбина ще се включат в събитие, посветено на Зумба и различни видове танци.

На 9, 10 и 11 август е Международното състезание по ориентиране Купа „Сливен”.

На 7 и 8 септември ще се проведе Състезание по ориентиране по случай Международния ден на земята „Сливен 3-0-Спринт“. Рали „Дрифт–Сливен 2” по автомобилизъм е на 14 и 15 септември. От 18 до 24 септември ще се проведе Държавното лично отборно първенство по бокс за юноши.

14-то Държавно първенство за хора с увреждания по тенис на маса и бадминтон е на 5 октомври. На 12 същия месец е Държавното първенство – Купа „България“, Купа“Сливен“ и Турнир изгряващи звезди. На 19 октомври е Международният турнир „Стоте войводи” – кадети по борба. Отново на 19-ти ще се проведе Турнир за юноши/девойки по лека атлетика по случай празника на град Сливен. На 26 октомври е Международният турнир по джудо „Димитровден” – девойки – младша възраст и юноши – старша възраст. В същия ден ще се проведе и Международния планински маратон по планинско бягане „Хайдушки пътеки”. Отново на 26-ти е Държавното лично отборно първенство по спортни танци, посветено на празника на Сливен – Димитровден и Купа „България“. През този месец ще се проведе и Футболен турнир „Димитровден”.

През ноември ще се състоят Турнир по хвърляния за деца и юноши/девойки младша възраст, Срещи от баскетболно първенство 2019/2020, Лекоатлетическо състезание за скоростно изкачване по стълбите на Хамам баир „Напред и нагоре“, „Рекорд на хайдушката пътека”, Междуобластно първенство по баскетбол – кадети до 16 години.

През декември ще се състои Тържественото награждаване на 10-е най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор при колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и Бъдеща звезда на Община Сливен. На 7 декември ще се проведе Коледен турнир за деца по джудо. На 12 декември е турнирът по минибаскетбол за момчета. На 14 декември ще се проведе Карате турнир „Грифон” за деца от 4 до 7 години.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук