Спортно училище „Димитър Рохов“ отбеляза 35 години от основаването си

35 години от основаването на Спортно училище „Димитър Рохов“-Сливен отпразнуваха вчера ръководството му, преподавателите и учениците. На празничната церемония в зала „Сливен“ присъства и заместник-кметът Пепа Чиликова, която ги поздрави от името на кмета Стефан Радев.

„35 години не са много, но не са и малко. За този период през него са преминали изключителни таланти, които със своите труд и упоритост са накарали не само Сливен, но и цяла България да се гордее с тях. Затова и на вас пожелавам да се гордеете с постиженията си и да се борите да достигате нови върхове. Бъдете здрави, силни и не спирайте да вярвате в собствените си възможности!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Радев.

Училището получи поздравления и от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и заместник-областният управител Димитринка Петкова.

На тържеството бивши ученици получиха юбилейни плакети, както и институциите, с които училището си сътрудничи успешно. Традиционно бяха отличени и тези, които през отиващата си година са се класирали на първо, второ и трето място в различни състезания, както и треньорите в съответните видове спорт.

262 ученици се обучават в момента в шест вида спорт в единственото по рода си в областта спортно училище. Те са от 6-и до 12-и клас, в паралелки по спортовете акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика и футбол. През учебната 2018/2019 година възпитаниците на учебното заведение завоюваха над 105 медала – повече от 30 златни, 29 сребърни и над 40 бронзови в републикански шампионати и международни състезания.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук