Спряха „Монбат рали Сливен“ заради тежка катастрофа

„Монбат рали Сливен“ беше прекратено заради тежка катастрофа на екипажа с номер 2 Уур Сойлу/Арас Динчер. На мястото на инцидента веднага е пристигналa линейка. Двамата турски състезатели са транспортирани до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ за медицински преглед, съобщават организаторите на състезанието.

Инцидентът е станал по време на етапа „Трапоклово“. Според информациите от щаба след като е преминал през популярната неравност на километър преди село Седларево, Уур Сойлу е изгубил контрол върху автомобила, ударил се е  в банкета и е полетял във въздуха, след което е направил серия от преобръщания.

С мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен е пилотът на турския екипаж, съобщава пред БТА д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Според лекарите пострадалият вероятно има и травма на рамото, като се прави скенер. От областната болница са готови да настанят пациента в реанимационното отделение, но, по думите на д-р Хрисантов, от екипа на състезателя имат намерение да го транспортират в Турция. Въпреки сериозната политравма, пилотът е стабилен и контактен.

Навигаторът е без сериозни травми, направени са му изследвания и е освободен.

След изясняване на състоянието на пострадалите състезатели „Монбат рали Сливен“  продължи с СС 7 „Агликина поляна“ 29,01 км.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук