Стана ясно как ще се избират 10-те най-добри спортисти на Сливен за 2019 година

Ясен е регламентът за определяне 10-е най-добри спортисти на Сливен за 2019 година. И тази година Община Сливен ще награди 10-е най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и „Бъдеща звезда“.

Спортистите ще бъдат определени след направени предложения от спортните клубове до експертна комисия, утвърдена със заповед на кмета на Община Сливен. Комисията тази година е в състав Стефан Георгиев – лека атлетика, Лъчезар Темелков – джудо и самбо, Александър Енев, борба, Атанас Лазаров – волейбол, Стефан Стайков – футбол, Събин Маринов – баскетбол, Антон Въндев – шотокан карате до.

Комисията ще обработи резултатите на номинираните спортисти, треньори, отбори и ще изготви класацията съгласно Регламента.

Условие е спортистът да е участвал в международни и държавни състезания от името на клубната принадлежност на Община Сливен.  Право на номинации има председателят на спортният клуб и/или негов представител-треньор. Документите се входират в деловодството на общината от 11 до 30 ноември и трябва да съдържат членска карта на състезателя, заверена за съответната календарна година, заверен протокол /копие/ от състезанието, в което е заел призово класиране и наименование на интернет адреса на спортната организация, където са публикувани.

При равен брой точки между двама и повече състезатели се взема под внимание второто най-високо постижение през изтеклата година, като за него се изисква също заверен протокол /копие/ от състезанието, в което е заел класирането. При повторно равенство се взема трето и т. н. класиране при същите условия.

За треньор на годината ще бъде номиниран личния треньор на победителя в анкетата за най-добър спортист за 2019 година.

За най-добър отбор от колективните спортове ще бъде избран отборът с най-добри показатели през годината за мъже и жени. При липса на такива ще се гледа най-доброто класиране в съответната по-малка възрастова група.

Най-добър спортист с увреждания ще бъде посочен от председателя на СК за хора с увреждания „Сини камъни”-Сливен.

За „Бъдеща звезда“ се номинират всички спортисти до 14 години включително в годината на номинация по следните критерии.

За индивидуалните спортове всеки клуб номинира завоювалите първо място на държавният шампионат за всички възрасти и категории до 14 години включително. За номинация трябва да е изпълнено условието спортния резултат да е реализиран в конкуренция от 6 /шест/ или повече участника в съответната дисциплина / категория, в която е завоювано постижението.

При колективните спортове представител на всеки клуб номинира най-перспективна възрастова група от клуба. Награда се връчва на капитана на номинирания отбор.

Талони за номинация са изпратени на всички спортни клубове. Същите могат да се вземат от стая 307 на Община Сливен. Повече информация можете да получите в работно време на тел. 0888 662 682 – Силвия Никова.

Тържествената церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на Сливен за 2019 година ще се проведе  на 16 декември от 18.00 часа в зала „Сливен“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук