Станка Златева беше приета в Залата на славата на световната борба

Още двама българи бяха приети в Залата на славата на световната борба. Честта да е сред звездите, прославили един от най-древните спортове, получи Станка Златева, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, носителка на два сребърни медала от Олимпийски игри. А посмъртно в Залата бе приет и Продан Гарджев, олимпийски шампион в свободния стил от Токио 64 и два пъти №1 в света (1963, 1966), бронзов медалист от Олимпийските игри Мексико 68, пешу БГНЕС.

Преди това в Залата на славата бяха приети други 7 именити българи – Валентин Йорданов и Еньо Вълчев (в свободния стил), както и Боян Радев, Петър Киров, Армен Назарян, Александър Томов (класически стил) .

Церемонията бе в Будапеща, в навечерието на световното по борба за мъже и жени. Наградите на двамата номинирани получи Валентин Райчев, генсек на Българската федерация по борба.

По време на тържеството признание получиха още 19 олимпийски и световни шампиони, както и ръководители, треньори и рефери. Сред тях бе и руският треньор Генадий Сапунов, който пред 90-те години бе начело на националния ни отбор по класическа борба.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук