Стефан Радев: Видът на велоалеите сега, не е окончателен, ще има още един пласт асфалт

 

Видът на велоалеите сега, не е окончателен, ще има още един пласт асфалт. По този начин кметът Стефан Радев коментира състоянието на новите велоалеи в града,чийто сегашен изглед предизвика недоволството на гражданите в социалните мрежи.

„Дейността по новите велоалеи, които се изграждат в Сливен не е преустановена. Работи се по различни участъци в града. Има доста въпроси по асфалтовото покритие, но това, което в момента се вижда е подготвителен пласт, като предстои наслагване на най-горния слой. Завършващото асфалтиране ще се осъществи след изграждане на цялото трасе в града”, поясни още кметът.

Относно коментарите на гражданите, че цените за направата на километър велоалеи са високи, Радев уточнти, че това изобщо не е така, макар и да не цитира точните цифри. По думите му, стойността зависи и от това дали ще се изграждат изцяло нови алеи или те ще са разположени върху вече съществуваща улица.

Очаква се новите велоалеи, с обща дължина около 10 км,  да бъдат завършени до края на годината. Изпълнението е част от проекта за Интегриран градски транспорт на Сливен и ще струва около 1 млн. лв.

Новите велоалеи се свързват със съществуващите вече такива по бул. „Стефан Стамболов“, по „Бургаско шосе“ и бул. „Шести септември“.

По бул. „Христо Ботев“ се  изгражда двупосочна велоалея, а най–голяма е промяната  на бул. „Панайот Хитов“ където, освен двупосочна велоалея ще има обособени две ленти за паркиране на автомобили от двете страни. Разширяват се велоалеите по ул. „Радой Ралин“ и по бул.“Хаджи Димитър“, за да има връзка с жп гарата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук