Стефан Радев: В Инфекциозното отделение в Сливен ще бъдат осигурени специалисти

В Инфекциозното отделение в Сливен ще бъдат осигурени специалисти, а община Сливен ще осигури всичко останало, което е нужно като логистика или финансов ресурс. Това съобщи кмета Стефан Радев днес по време на поклонението в памет на починалата лекарка от сливенската болница д-р Илияна Иванова.

„Говорли сме за това с директора на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, а днес отново декларирах пред ръководителката на Инфекциозно отделение – д-р Милена Ченкова, че сме готови каквото е необходимо като логистика и ресурс да осигурим, за да изпълним това, което предлагат медицинските власти и лекарите“, допълни той.

Десетки се простиха с д-р Илияна Иванова днес

По думите му, след този трагичен случай с д-р Иванова още повече става ясно, че трябва да се направят сериозни промени или да се предприемат нови мерки по отношение на организацията и безопасността на персонала. „Утре имаме заседание на Кризисния щаб, възложено е на лекарите да направят предложения, посочи още Радев.

Припомняме, че по-рано днес д-р Васислав Петров заяви пред присъстващите на поклонението, че утре медици от Областната болница ще бъдат помолени да отидат и доброволно да работят един месец в Инфекциозното отделение, тъй като там персонала не достига. Той обеща, че въпреки всички трудности това отделение ще продължи да функционира и да лекува гражданите на Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук