Стефан Радев: Не е правилно общински служители да са с по-висока заплата от кметската, ще има промени

До следващата сесия на Общинския съвет през декември трябва да бъдат готови предложенията за увеличение на заплатите на общинските съветници и кмета на общината. Така градоначалникаът Стефан Радев коментира темата за вероятното повишение на възнагражденията – неговото и на колегите му съветници. През миналия мандат възнагражденията на общинските съветници бяха 640 лв. В края на 2015 г. те одобриха 1 661 лв. основна заплата на кмета на Сливен.

„През миналия мандат решихме да не променяме заплатата на кмета и да оставим значително намалени заплатите на общинските съветници с оглед тежката ситуация, в която се намираше общината“, каза още Радев. По думите му, това е бил начинът той и съветниците да покажат солидарност на всички с мерките, които трябва да се вземат, за да излезе общината от тежката финансова ситуация.

„В интерес на истината това създава редица проблеми по веригата, вече в Общината има доста служители, които получават заплата по-висока от тази на кмета, което не е правилно от никаква гледна точка, нито от управленска, нито от гледна точка на структурата така,че ще има промени в тази посока“, допълни той .

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук