Стефан Радев: Не може стратегическото мислене по отношение на язовирите, да бъде заменено с изчисление на сметки за транспорт

Стратегическото мислене и решение на ситуацията с язовирите в страната не може да бъде заменено с изчисление на сметки за транспорт. Това обяви кметът на Сливен Стефан Радев по повод проверката на икономическото министерство, според която два от язовирите в Сливенско-„Злати войвода“ 3 и 4, са ремонтирани,но не са предадени от Държавната консолидационна компания на държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовирите“, което означава, че не могат да бъдат използвани. Според служебния министър Кирил Петков недовършването на процедурата по предаване означава безстопанственост.

За да подкрепи своята позиция, Стефан Радев даде пример с разликата в „картината с язовирите“ през последните десет години. „Тогава не се знаеше колко са язовирите в България, нямаше ги на кадастъра, нямаше структура, която отговаря за поддръжката им, нямаше и пари. Сега, 10 години по-късно, всички язовири са нанесени на кадастъра с точните им граници, на всеки един от тях са инвентаризирани проблемите, създадено е държавно предприятие, което да се грижи за тях, осигурени са 600 мил. лв . това да се случва, вече се извършват ремонти на 400 язовира, които са преценени като опасни и тази ситуация се нарича тази ситуация хаос и безстопанственост. Не – това е стратегическа промяна“, каза още сливенският градоначалник.

„Относно цената на транспорта на бетона, която била висока, ако има виновни да си понесат санкциите, но не може министър Петков да замени стратегическото мислене с това да смята тон/километри на транспорта“, категоричен е Стефан Радев.

Според него, всеки може да си направи изводи и да реши сам кога е било хаос и безстопанственост-сега или преди 10 години.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук