Стефан Радев: Очаквам земеделците в региона да се възползват от възможностите на следващия програмен период

Очаквам земеделците в региона да се възползват от възможностите на следващия програмен период, тъй като съм убеден, че и тогава земеделието ще продължи да има голямо значение за нашия регион. Това заяви кметът Стефан Радев днес по време на среща от Националната информационна кампания на Министерството на земеделието, горите и храните, която се провежда в Сливен. Той израи надежда, че в България ще има все по-производителни и високоефективни земеделски стопанства, които да осигуряват по-високи доходи на заетите в сектора.

Министърът на земеделието Десислава Танева благодари на присъстващите за добрата комуникация през годините и представи данни за състоянието на земеделието в областта.

„Основната цел на кампанията е да представим новостите в директните плащания през 2020 година и да имаме обратна връзка по най-важния акцент за тази година – дебата за новата Обща селскостопанска политика. В края на годината трябва да представим националния стратегически план, съгласно който ще продължи подкрепата на сектор земеделие за следващия програмен период“, заяви министър Танева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук