Стефан Цанев и Стефан Радев обсъдиха състоянието на общинските театри

Състояние на общинските театри и тяхното оцеляване, беше коментирано днес по  време на среща между драматургът, поет и писател Стефан Цанев и Стефан Радев – кмет на община Сливен. Творецът гостува в Общината, тъй като тази вечер часа в зала „Май“ се провежда среща-разговор с него и Доротея Тончева. Водещ е Иван Гранитски. От 19.00 часа в зала „Сливен“ ще бъде поставена и постановката „Духът на поета“.

По време на срещата в общината, Стефан Радев и Стефан Цанев коментираха състоянието на българските театри. В разговора драматургът не скри, че му тежи състоянието на голяма част от театрите в много от общините. „Местните трупи са изместени от гостуващите актьори. Един министър не може да обиколи всички театри в страната. Тук идва ролята на кметовете“, посочи Стефан Цанев.

„Имаме много театри в България, което от своя страна води до проблеми с финансирането и поддръжката“,коментира темата кметът.

Стефан Радев подари на своя гост възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“ и цветен албум с облика на града преди и сега.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук