Столетница от с. Желю войвода ще е най-възрастният гласоподавател на 26 май

Снимка: Архив, БГНЕС

100-годишна баба от с. Желю войвода е най-възрастният гласоподавател в Сливенска област за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май. Заедно с нея още четрима жители на областта, родени през 1920 година ще могат да упражнят правото си на глас. Това съобщи говорителят на РИК Сливен Стелли Стефанова. Пет са и най-младите гласоподаватели в региона, двама от тях стават пълнолетни в изборния ден.

292 секции са образуваните избирателни секции на територията на област Сливен до момента , като в СИК-овете в Сливен ще работят 1 500 членове, в Нова Загора – 490, в Котел – 234, Твърдица – 157 членове на СИК, допълни Стефанова.

Разкрити са секции в Старческия дом, в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” , МБАЛ „Хаджи Димитър“. Очаква се да бъдат разкрити такива и във Военна болница, Следствена служба и Женския затвор.

По думите й, подвижна избирателна секция няма да бъде разкрита, защото няма необходимия минимум от 10 избиратели. Заради намаляване броя на избирателите има закрити 6 секции в областта. По настоящ адрес на територията на област Сливен ще гласуват 1375 избиратели.

Издадено е едно удостоверение за гласуване на друго място и то е на служебно ангажирано лице в РИК.

На предстоящите избори ще се гласува машинно в 81 секции в областта, като 52 от тях ще са в Сливен , 16 в Нова Загора, 6 в Котел, 7 в Твърдица.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук