Стотици граждани и духовници си взеха последно сбогом с митрополит Иоаникий

Стотици граждани, духовници и официални лица се стекоха днес в катедралния храм „Свети Димитър” в Сливен, за да отдадат почитта си пред тленните останки на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий-владиката, който повече от 40 години служи на Сливенската епархия.

Архиерейска литургия отслужи Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан. именно той беше избран от Светият синод за временен ръководител на Сливенската епархия.

„Тъжен ден за града ни. Разделяме се с един човек, който ще остави диря в история на Сливен и на хората. Човек, който можем да наречем водач“, коментира кметът на Сливен Стефан Радев по повод кончината на дядо владика.

Един от младите свещеници в Сливенската епархия Ромил Георгиев пък сподели, че ще запомни своя духовен водач като човек, който винаги е бил между хората, сладкодумен и добродушен. Готов да помогне на всеки.

След опелото и последващо поклонение, тленните останки на митрополит Иоаникий ще бъдат изведени до вечния му дом – в двора на храм „Свети Димитър“.

Припомняме, че митрополитът почина на 9 януари след дълго боледуване.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук