Стоян Марков: Младите хора в община Сливен имат важна роля в нейното настояще и бъдещо развитие

Младите хора в община Сливен имат важна роля в нейното настояще и бъдещо развитие, това каза заместник-кмета Стоян Марков по време на отворена онлайн дискусия на тема „Възможностите и предизвикателствата пред младите хора в Европа“.

Инициативата бе организирана от Европейски информационен център „Европа Директно“ Сливен. Целта на дискусията е да популяризира политиките и действията на Европейския съюз в областта на младежта, образованието и заетостта. Събитието беше открито от Марков, който подчерта важната роля на младите в развитието на Сливен.

„Младите хора в община Сливен имат важна роля в нейното настояще и бъдещо развитие. В новия План за развитие на общината за периода 2021 – 2027 година имаме специално отредено място за тях. Това се вижда и от мотото на нашия план, който казва, че община Сливен е зелена, иновативна и модерна, отличаваща се с подобрено качество на живот за своите жители, насърчаваща развитието на бизнеса и младите хора, използваща потенциала на своите природни и културни ресурси и териториално сътрудничество. Това е една много обобщена визия, в която специално място имат и младите хора“, заяви Марков.

Приветствие към участниците от името на Представителството на Европейската комисия в България отправи Бойко Благоев, ръководител на отдел „Информация и Комуникация“.

„По думите на Стоян Марков, община Сливен цели да е зелена и ефективна, именно това са и основните приоритети на Европейската комисия през следващия програмен период – Европа да бъде зелена, дигитална и ефективна, а това абсолютно няма как да стане без младите хора. Затова ви благодаря, че организирате това събитие“, каза от своя страна Бойко Благоев.

По време на дискусията бяха представени и обсъдени възможностите, които предоставят инструментите на Евросъюза за работа, обучение, доброволчество, инвестиране и обмен, както и предизвикателствата, които се крият пред пътуващите и работещите в чужбина.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук