Стрелба с лък, калиграфия, изсичане на средновековни монети са сред атракциите на „Туида“ днес

Стрелба с лък, калиграфия, изсичане на средновековни монети и възможност да се преобразиш като средновековен войн са сред днешните атракции, които предлага Късноантична и средновековна крепост „Туида“. Всички те са част от петото издание на Средновековен събор ,,Помни славата”, който привлече множество жители и гости на града, които имаха възможност да се върнат назад във времето  да посетят средновековни лагери, да видят бит, култура, занаяти и битки от Късната античност и Средновековието. За първи път за публиката бяха организирани групови обиколки из различните зони на събора, съпровождани от екскурзоводи. В рамките на събитието  ще бъдат проведени няколко бойни турнира и състезание по традиционна стрелба с лък.

В събора тази година участват четири чуждестранни групи, реконструктори от Република Сърбия и Румъния. Някои от тях представиха на най-малките монголска калиграфия. Над 160 участници от страната и чужбина се включиха в събора, посветен на празника на град Сливен – Димитровден.

По случай 5-ия юбилей на събора тази вечер ще бъде представена и вечерна програма на сцената, която включва концерт на група Eriney и Огнено шоу „Пробуждане“. Фестивалът продължава и утре.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук