Събират номинации за Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ

Най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes.org, отвори номинациите за своите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ, пише vesti.bg.

За втора година наградите ще отличат хора и организации, допринесли за развитието на доброволческата култура в България.

До 6 септември, на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и др. за конкретни техни действия в сферата на доброволчеството в периода април 2017 г. – май 2018 г.

И тази година журито търси прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

Отличените ще бъдат обявени на тържествена церемония на 27 септември.

“Чрез ГЕРОИТЕ искаме да отпразнуваме и отличим всички неуморни герои, които всеки ден правят добро и помагат на другите, и чрез техния пример да вдъхновим и други да припознаят огромния смисъл и щастие от доброволчеството”, казва Павел Кунчев, директор на TimeHeroes.

В първото издание на награди ГЕРОИТЕ бяха отличени 21 изключителни доброволчески примери от общо 228 номинации. Сред отличените бяха доброволците от социалната кухня към храм “Св. пророк Илия” в София, доброволците на Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие, ученици от доброволчески клуб, както и организации, работещи с доброволци – Училището за кучета водачи на фондация “Очи на четири лапи”, Help-portrait и други. Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които развиват доброволчеството в екипите си, и на журналисти – за медийно отразяване на темата.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 46 000 регистрирани доброволци, обединени около 1650 инициативи на 680 неправителствени организации (НПО) в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО. TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук