Съборено дърво и счупени клони след ураганния вятър снощи

Голямо дърво е съборено от силния вятър пред блок 11 на кв. Дружба вчера вечерта. Получени са сигнали за пречупени големи клони по улиците „Александър Екзарх” „Никола Фурнаджиев, „Бургаско шосе” и други. Аварийни екипи на общинското предприятие „Озеленяване” работят по отстраняването им, съобщават от отдел„Сигурност и управление при кризи“ на Община Сливен.

След ураганния вятър който на пориви достигаше скорост от над 40 м/сек (над 140 км/час), по уличните платна има големи количества паднали листа, прекършени клонки и суховършия, но те се почистват. „Необходимо е по-голямо внимание при движението поради паднали ограждения на строителни обекти, указателни знаци и табели. Това е информация след извършен оглед по основните булеварди, квартали, подходи към обещественозначимите заведения (болници, училища и др.)“, поясни инж. Снежана Кънева – началник отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Електрозахранването беше прекъснато в Индустриалната зона на Сливен, няма населени места без ток. Вода няма само в селата Селиминово и Чинтулово. Аварийни екипи работят. На всеки получен сигнал се реагира своевременно. Поддържа се постоянен обмен на информация и с инфраструктурните дружества за нормализиране на обстановката, допълни още инж. Кънева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук