Съборът-надпяване „Загоре пее“ се превърна празник на любовта към фолклора

С дефиле на народни носии, на 30 септември, бе поставено началото на събора – надпяване „Загоре пее”. Той е организиран от Община Нова Загора и „Общински съюз на пенсионерите – 2004” и по традиция поставя началото на програмата, посветена на празника на гр. Нова Загора – 14 октомври.

Тазгодишното издание на музикалния форум бе открито от кмета на община Нова Загора Галя Захариева, която се обърна към хората от пенсионерските клубове. „Утре, първи октомври, е Международен ден на възрастните хора. Това също беше един от мотивите да организираме събора „Загоре пее” точно днес. За да дадем възможност за една среща на членовете на пенсионерските клубове, на хората, които им помагат и заедно да ви поздравим с предстоящия празник. От сърце ви пожелавам във връзка и с утрешния празник, и  с празника на града, и с днешния празник на песента и вашия силен дух, да сте живи и здрави, да ни събирате винаги по хубави поводи, да се радваме още на многото неща, които правите във всяко населено място. Дай боже дълги години да продължи да го има този събор и вашата енергия да не стихва. Честит празник!”.

След специалния поздрав към всички участници на талантливите Анета Георгиева и Дария Господинова, възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов”, клас „Народно пеене”, с ръководител Велина Стайкова, на сцената се качиха индивидуални изпълнители и певчески групи от пенсионерските клубове в селата Асеновец, Кортен, Баня, Езеро, Стоил Войвода, Любенова махала, Новоселец, Съдиево, Бял кладенец, Събрано, Полско Пъдарево, както и ПК „Златна есен”, ПК „Яница” и ПК „Загоре” в гр. Нова Загора. Те превърнаха последния септемврийски ден в един празник на любовта към фолклора и приятелството. Край на музикалния форум постави председателят на „Общински съюз на пенсионерите – 2004” Велина Минкова, която благодари на всички участници и им пожела здраве и още много успешни творчески изяви.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук