Съветниците ще заседават в залата по борба на Станка Златева

На 23 април общинските съветници ще заседават в залата по борба на Станка Златева, а не на традиционното място за провеждане на сесиите в зала „Май“. Това съобщи за Slivenpost.bg Димитър Митев-председател на Общински съвет Сливен. „Причината за тази промяна е спазването на противоепидемичните мерки и осигуряването на достатъчно разстояние от 2 м. между съветниците в залата. Благодарим на Станка Златева, че се отзова на нашата молба и ни предостави залата си, оборудването от зала „Май“ ще бъде пренесено там, за да може да се използва електронната система за отчитане на заседанията на местния парламент, коментира още той.

56 точки са записани в предварителния дневен ред на следващото заседание на Общински съвет Сливен. До 22 април е крайния срок за внасянето на предложения за допълнителни точки в дневния ред на и без това натоварената сесия. На 23 април от 9.00 часа общинските съветници ще обсъждат и решават основно точки, свързани с облекчаване на плащанията за извършващите търговска дейност на територията на общината. „В законова форма трябва да бъдат „облечени“ всички икономически мерки, които общинското ръководство предприе от началото на извънредното положение“, посочи Митев. Такива са точките, свързани с освобождаване от заплащане на наемни вноски за ползване на общински нежилищни обекти за периода на извънредното положение, освобождаване от такси за ползване на пазари, тържища, тротоари и други. Ще бъде разгледан и Проект на наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местни данъци и такси.

„Освен това има и рутинни промени на бюджета на Община Сливен
във връзка и със ситуацията и с промени в някой параграфи и раздели на бюджета, които са изключително важни, за да може да функционира общинската администрация. Продължава да има много предложения за разпореждане с общинско имущество, които също не търпят отлагане. Да не говорим за многото финансови помощи за крайно нуждаещи се хора, допълни Димитър Митев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук